Helyi közélet

2015.10.02. 17:18

Egy kávé mellett mondhatták el a rendőröknek, mi a baj a Tócóskerttel

Hajdú-Bihar - A rendőrök az egyik nagy Derék utcai élelmiszerüzletben fogadták a tócóskertiek észrevételeit.

Hajdú-Bihar - A rendőrök az egyik nagy Derék utcai élelmiszerüzletben fogadták a tócóskertiek észrevételeit.

Valamivel több négy órán keresztül kereshették a városlakók panaszaikkal a rendőröket egy Derék utcai élelmiszerüzletben, ahol Police Coffee elnevezéssel tartott fogadóórát a rendőrség. Az országos program 28. állomásán dr. Hatala József nyugalmazott altábornagy azt mondta, másfél évvel ezelőtt, a legutóbbi debreceni állomáson 97 lakossal beszélgettek a rendőrök egy kávé mellett. Hangsúlyozta: az ilyen alkalmakon nem hivatali környezetben mondhatják el a közbiztonságot érintő problémáikat az emberek. Alapelvük, hogy a gondot helyben igyekeznek kezelni, és ha kell, a felvetést a szolgálatot tejesítő rendőrök napi munkájába beépíteni.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere elmondta: a közbiztonság javítása érdekében a belvárosban mintegy 150, míg a város más területein 500 millió forint értékben építenek ki kamerarendszert.

Garamvölgyi László dandártábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács igazgatója kifejtette: a Police Coffee eddigi 27 állomásán mintegy 3 ezer emberrel beszélgettek.

Gulyás Jánosné és a Gyulai Mihályné a lakásukhoz közeli játszótérre panaszkodtak. Mint mondják, esténként, éjszakánként ott italoznak, zajonganak a fiatalok. Úgy tapasztalják, nem a környékbeliek isznak ott, hanem a város más részéről járnak a Tócóskertbe a rendbontók. Reggelente pedig, amikor kiülnének a padokra, előbb össze kell szedniük az eldobált üvegeket, más szemetet. Mint mondták, volt, hogy megszólták azokat a felnőtteket, akik hintáznak, ám csúnyán szóltak vissza nekik. A rendőr, akivel konzultáltak, azt kérte tőlük, ezt ne tegyék, inkább a rendőrséget értesítsék. Azt az ígéretet kapták, hogy a jövőben gyakrabban fognak a környéken ellenőrzéseket tartani.

Biciklire ültek a rendőrök is

Júniusban Hajdúdorogon tartottak hasonló rendezvényt. Az akkori tapasztalatokról szólva megtudtuk: a helyiek több kocsma körüli hangoskodásra, rendbontásokra panaszkodtak, azóta a rendőrök visszatérően ellenőrizik ezeket a helyeket. Az erős teherforgalom ellen is szót emeltek, a helyiek jelzőlámpát szeretnének, ennek lehetőségét még vizsgálják. Illetve a jelzések alapján a járdán szabálytalankodó kerékpárosokat is ellenőrizték. A hatékonyság érdekében a rendőrök is biciklire ültek.

HBN-SZZSL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában