Helyi közélet

2015.10.29. 14:53

A nap receptje: Rózsafánk

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A sütőpor miatt ez egy gyors fánk, nem kell keleszteni, azonnal süthető.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A sütőpor miatt ez egy gyors fánk, nem kell keleszteni, azonnal süthető.

Recept: Rózsafánk

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Nehézség: könnyű
  • Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 2 darab egész tojás
  • 2 darab sárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • fél csomag sütőpor
  • Elkészítés:

    A hozzávalókat összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk. 5 darabot egymásra rakunk, széleit bevagdossuk, és ujjunkkal benyomjuk a közepét. Olajban mindkét oldalát megsütjük, szépen szétnyílik, mint a rózsa. A közepébe gyümölcslekvárt vagy pudingot teszünk, és porcukrozzuk.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában