Helyi közélet

2015.09.06. 13:13

Nem unatkoztak akik kilátogattak a Birka- és Slambucfőző Örömnapra

Hajdúszoboszló - Civil szervezetek, baráti társaságok, munkahelyi közösségek vettek részt a szombaton immár tizenhatodik alkalommal megrendezett Birka- és Slambucfőző Örömnapon a hajdúszoboszlói repülőtéren.

Hajdúszoboszló - Civil szervezetek, baráti társaságok, munkahelyi közösségek vettek részt a szombaton immár tizenhatodik alkalommal megrendezett Birka- és Slambucfőző Örömnapon a hajdúszoboszlói repülőtéren. Az esemény elsődleges célja természetesen a hajdú gasztronómiai hagyományok ápolása volt, ám – mint azt Berényiné Szilaj Ilona, az eseményt szervező művelődési központ igazgatója elmondta – legalább ennyire fontos a rendezvény közösségépítő szerepe, hiszen itt nincs zsűri, mindenki a saját, illetve az ismerősei örömére főz.

Szombaton mintegy 200 bográcsban rotyogott az étel és a nap folyamán körülbelül 5 ezer ember fordult meg az örömnapon, amelyet most is hagyományosan a városnapot követő első hétvégén rendeztek. Az újdonság, az az, hogy nem vasárnap, hanem szombaton volt az örömnap.

A színpadon egész nap folyamatos ment a műsor. A helyi és környékbeli előadók mellett sztárfellépők is szórakoztatták a vendégeket.

HBN | Fotó: Kovács Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában