Helyi közélet

2015.09.15. 09:14

Degeszre ehetjük magunkat debreceni párossal

Debrecen - Nemcsak sült kolbászként mustárral, de leveshez és egytálételhez is kínálják majd a debreceni párost.

Debrecen - Nemcsak sült kolbászként mustárral, de leveshez és egytálételhez is kínálják majd a debreceni párost.Kilenc kiváló helyi étterem gondoskodik a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén péntek kora délutántól a közönség étvágyának csillapításáról, tizenöt pálinkaház pedig csaknem kétszáz pálinkával biztosítja a jókedvet.

Az Ikon étteremben a fesztiválra tervezett kínálat összeállításánál a közérthetőség volt a legfontosabb szempont, az étterem sláger ételét is lehet majd a Zamaton fogyasztani. „A pálinkát és a debrecenit egy ételen belül is élvezheti a közönség, a liba aprólékból és friss zöldségekből készülő birspálinkás liba­levesünket sült debrecenivel tálaljuk. Az Ikon legsikeresebb fogása, a mangalicapecsenye is szerepel majd az étlapon és a hamarosan nyíló Ikon Street gyorsétterem desszertjét, a maracujás panna cottát is elkészítjük. A mangalicából készült debreceni párosunkhoz házi mustárt készítek, ami a különböző mustárok mellett mézet is tartalmaz, ami egy finom, lágy mustár és kiválóan kiegészíti a sült kolbászt” – sorolja a finomságokat Pataky Péter séf. Igazi különlegességnek ígérkezik a gasztronómiai kínálatban a Maszek ikonikus fogása, a hortobágyi húsos gofri. – Az enyhén sós gofri tetejére csirkecombból és zúzából készült pörkölt, tejföl és uborkasaláta kerül, egy igazán fiatalos, street food étel a végeredmény – mutatja be a különleges gofrit Pataky Péter. A Maszekban a tanyasi sertésből készült debreceni párost nemcsak friss kenyérrel és tormával, de lecsós tarhonyával is lehet fogyasztani.

HBN–SZL


Debrecen – A cívisváros híres ételével (is) várja vendégeit a fesztivál.


Debrecen – A közel kétszáz pálinka és a tíz étterem kínálata mellé a Zamaton élőzene is jár.


Debrecen - Még meg sem nyílt a Keszegsütő étterem, de a Zamat Fesztiválon már megkóstolhatjuk legfinomabb ételeiket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában