Zamatos étterempremierek a fesztiválon

Zamatos étterempremierek a fesztiválon
© Fotó: HBN-archív
Debrecen – Még meg sem nyílt a Keszegsütő étterem, de a Zamat Fesztiválon már megkóstolhatjuk legfinomabb ételeiket.

Vidéki nyári konyhák hangulatát idézi meg belső terével az október elején Debrecenben is megnyíló Keszegsütő étterem, amely az egészséges táplálkozással és a modern világ igényeivel ötvözi a magyar halak értékeit és évszázados gasztronómiai hagyományait.

Kulimásszal is

„Ugyanazokat az ételeket kínáljuk majd a Zamaton, amiket az étteremben is megkóstolhatnak a vendégek, ilyen például a finom haltepertő, amit nagyon sokan a tiszacsegei halászcsárdából ismernek, ám a mienk, ami szintén harcsából készül, annyiban eltér attól, hogy nem csak halzsírból, hanem halhúsból is készül. Ezt házi kulimásszal tálaljuk majd, ami egy lila hagymás, csemegeuborkás majonézes köret. Természetesen a saját töltésű debreceni páros sem hiányzik majd az étlapról, amit pákász lecsóval is meg lehet nálunk kóstolni, de a füstölt lazacunk csírás-gyömbéres saláta­ágyon és a füstölt harcsánk is nagyon guszta lesz” – ad ízelítőt a kínálatból Barta Bernadett, a debreceni Keszegsütő étterem üzletvezetője.

A Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztiválon további nyolc étterem gasztronómiai kínálatát kóstolhatják végig ezen a hétvégén a látogatók. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a rendezvényen jelen lesz a Barabás Étterem, az Ikon, a Krúdy Étterem, a Melange, a Pálma Étterem, a Régi Posta, de bemutatkozik a Zamaton a Butiq és a Maszek is.

HBN-SZL