Helyi közélet

2015.09.12. 19:17

A magyar alma jobb, mint a külföldi

Debrecen - Amikor van magyar zöldség és gyümölcs, ne vegyünk külföldit, mert annak az ideszállítása során lényegesen több üzemanyag fogy, több szennyezés éri a környezetet mint ha a szomszédból érkezik.

Debrecen - Amikor van magyar zöldség és gyümölcs, ne vegyünk külföldit, mert annak az ideszállítása során lényegesen több üzemanyag fogy, több szennyezés éri a környezetet mint ha a szomszédból érkezik. A legjobb a helyi termelőktől, a helyi piacon vásárolni. Egyebek mellett ilyen problémákra, a fenntartható életmódra, a környezet-tudatosságra igyekezett a figyelmet felhívni a fogyasztóvédelmi hatóság a Kishegyesi úti bevásárlóközpont előtt leállított kamionban pénteken.

Szente István, a szervezet főigazgatója elmondta: aki bement a járműbe és például kitöltötte a kérdőívet, vagy részt vett a játékokban, azt is megtudhatta, hogy az élelmiszerek csomagolása is fontos. Nem érdemes olyan termékeket beszerezni, melyeket sok fóliába, műanyagba, papírba burkoltak, mert azok lényegesen növelik a szemét mennyiségét.

Szente István arról is beszámolt, hogy végeztek egy felmérést, melyben arra voltak kíváncsiak, hogy a magyar ember milyen szempontokat vesz figyelembe akkor amikor vásárol. Kiderült: a legfontosabb továbbra is az ár. A második a minőség. A harmadik, hogy a termék egészséges legyen. Azt, hogy az árú környezetbarát-e vagy sem, a megkérdezetteknek mindössze a 3,5 százaléka tartotta fontosnak.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában