Helyi közélet

2015.08.25. 16:51

Vannak tervek a strand újjáépítésére

Debrecen - A polgármester szerint a kivitelezés 2017-ben kezdődhet és 2018-ban lehet kész.

Debrecen - A polgármester szerint a kivitelezés 2017-ben kezdődhet és 2018-ban lehet kész.

Lezárult az az ötletpályázat amelyet a Debreceni Gyógyfürdő Kft. tavasszal a nagyerdei strand felújítására, újjáépítésére írt ki. A felhívásra 20 terv érkezett. A győztes Bordás Péter cége lett. (Ő tervezte korábban a Nagyerdei Stadiont és a parkerdő megújítását.)

Eltűnnek a „fehér foltok”

Dr. Papp László polgármester a legjobb elképzelések bemutatásakor a Kölcsey Központban elmondta: az elmúlt években csaknem 20 milliárd forintot költöttek a Nagyerdő parkerdei részének felújítására. Megszépült például a Békés-tó, a Szabadtéri Színpad, a termálfürdő és elkészült az új stadion is. Ugyanakkor még bőven van ott teendő, a „fehér foltok eltüntetése”. Például a strand, az állatkert és a vidámpark korszerűsítése.

A város vezetője hangsúlyozta, hogy a kormánnyal kötött megállapodásnak köszönhetően az állam négy milliárd forinttal támogatja majd a még hiányzó beruházások megvalósítását, amelyekhez uniós pénzek és az önkormányzat saját forrása is hozzájárulhat majd.

- A strand felújítására kiírt ötletpályázatra beérkezett munkák nem pontosan így fognak megvalósulni. De a javaslatok sok elemét szeretnénk felhasználni – jelentette ki dr. Papp László.

A polgármester arról is beszélt, hogy olyan strandot akarnak, amely egyedi, nem olyan mint például a hajdúszoboszlói.

Sok fa maradna

China Tibor, a város főépítésze elmondta: a húsz pályamű közül kilencet díjaztak, illetve vásároltak meg összesen 20 millió forintból. Hangsúlyozta, hogy a győztes terv a látványelemek mellett megtartja a Nagyerdő fás, ligetes jellegét.

A polgármester lapunknak arról is beszámolt, hogy a végleges tervek elkészítésére várhatóan jövőre kerül sor. A kivitelezés 2017-ben kezdődhet meg és 2018-ra lehet kész a felújított nagyerdei strandfürdő.

Az ötletpályázatra beérkezett anyagokat szeptember közepéig bárki megnézheti a Kölcsey Központ földszintjén és szavazni is lehet rájuk. A város lakóinak véleményét is figyelembe vesszük – ismertette dr. Papp László.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában