Helyi közélet

2015.08.18. 14:29

Díszpolgárrá lett Tiba István országgyűlési képviselő

Balmazújváros - A díjakat 2003 óta osztják ki a településen, a város napja alkalmából.

Balmazújváros - A díjakat 2003 óta osztják ki a településen, a város napja alkalmából.

Dr. Tiba István országgyűlési képviselő kapta idén a Balmazújváros díszpolgára címet, amelyet a szombati városnapi díjátadó ünnepségen vett át a város korábbi polgármestere. A hagyományosan a Kastélykerti esték programsorozat zárónapján tartott ünnepségen elhangzott: noha ellentmondást nehezen tűrő személyiség, ami sikereire néha árnyékot vet, a közösség és lakosság felelősségvállalásában végzett munkája elvitathatatlan. Érdemességét a díjra a város fejlődése érdekében tett szolgálatával bizonyította – hangsúlyozták.

Balmazújváros Városért kitüntetést Vezendi Andrásné óvodavezető és Szilágyi István vállalkozó vehetett át. Vezendi Andrásné érdemei között 20 éves óvónői és intézményvezetői tapasztalatát, a Napsugár óvoda és a lancuti testvérváros intézményével kiépített kapcsolatát emelték ki, amelynek kedvéért lengyelül is megtanult. Ugyanezt a kitüntetést kapta Szilágyi István vállalkozó, aki közel 50 főnek ad munkát, s rendszeres támogatója a helyi sportegyesületeteknek, városi kezdeményezéseknek.

Balmazújváros Kultúrájáért díjban idén két személyt részesítettek: Molnárné Nemes Margitot, a Lengyel Menyhért Városi Könyvtár igazgatóját, aki 33 éve az intézmény dolgozója, és 2006 óta vezetője, illetve Pál Istvánt, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár helyőrségi zenekarának karnagyát, ő a református egyház vegyeskarát is vezeti.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában