Helyi közélet

2015.07.28. 16:33

Portalan lesz a Poroshát, és még sok más út is

Debrecen - A burkolt utak aránya a város belterületein jelenleg 80 százalék körül van.

Debrecen - A burkolt utak aránya a város belterületein jelenleg 80 százalék körül van.

– Nagyon fontos részéhez érkezett az idei kertségi fejlesztési program megvalósítása – jelentette ki dr. Papp László polgármester a Kerekestelepen, a Poroshát utcában, ahol megkezdődött az eddig nagyrészt burkolatlan út aszfaltozásának előkészítése, a közművek kialakítása. Elmondta: az 550 méter hosszú utcában eddig 180 méteren volt burkolat (mely tavaly készült), most megcsinálják a hiányzó 370 métert is. A 4 és fél méter széles aszfaltcsík 66 millió forintba kerül.

A polgármester arról is beszámolt, hogy a burkolatlan utcák leaszfaltozására idén 207 millió forintot fordít a város. A következő öt esztendőben uniós forrásból évente több száz millió forint jut erre. Elsősorban a Nagysándor Telepen és a Júlia telepen fognak sokat dolgozni az úthengerek.

Dr. Pósán László, országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy amikor 1998-ban a városban a Fidesz került hatalomra, az aszfaltozott utak aránya országos viszonylatban nagyon alacsony volt. Ezen belülről kifelé haladva sikerült jelentősen javítani.

A burkolt utak aránya most 80 százalék körül van. A leaszfaltozást a legtöbb helyen a keskeny útszélesség és a közművek hiánya akadályozza – tette hozzá a polgármester.

Papp Viktor, önkormányzati Fidesz frakcióvezető-helyettes elmondta: a jövő héten megkezdődik a Sándor utca leburkolása. Várhatóan szeptemberben a Szeged, a Géza, az Érsek, a Daru, a Varsa és a Szőlőskert utcákban folytatódik a munka.

Czellér László, a környék önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy a Poroshát utca lakói a 90-es évek eleje óta kérik, hogy legyen szilárd burkolat. – A Kerekestelep rengeteget fejlődött az elmúlt 15 évben, olyan városrésszé vált ahová érdemes odaköltözni, építkezni – jelentette ki.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában