Helyi közélet

2015.07.30. 11:31

Negyedjére is megtartják a legnagyobb megyei agroshow-t!

Hajdúböszörmény - ​Tizenhárom évvel ezelőtt kipattant az a szikra, amit néhány lelkes gazda, a város és az iskola valóra váltott.

Hajdúböszörmény - ​Tizenhárom évvel ezelőtt kipattant az a szikra, amit néhány lelkes gazda, a város és az iskola valóra váltott.

Immár negyedik alkalommal nyitja meg kapuit Hajdúböszörményben, a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium területén, augusztus 14-én (pénteken) a IV. Hajdúsági Expo elnevezésű regionális kiállítás és rendezvény.

A szervezők, Hajdúböszörmény Város Önkormányzata, a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület, a Keleti Fejlesztő Iroda Kft. nem kisebb célt tűztek ki maguk el, mint megismételni és folytatni a 2012-ben létrejött újszerű kiállítást, vásárt és programokat szervezni.

A hajdúk között lenni

A rendezvény szikrája mára „berobbant”, és az eddigi legnagyobb hajdúsági esemény kapui előtt állunk. A IV. Hajdúsági Expón soha nem látott számú cég, elsősorban mezőgazdasági gépkereskedő, de mellette iparos és vendéglátó is jelezte részvételi szándékát, emellett az újjáalakult NAK teljes vezetősége, gazdák és érdeklődők ezrei szeretnének a hajdúság részesei lenni. – Talán köszönhető annak is, hogy az országban és Kelet-Európában is egyedülálló módon sikerült csatlakoznunk a mezőgazdasági „FORMA-1”-be, a traktorhúzó versenyek Európa Kupájába. A nyolc európai ország részvételével zajló, a Lajtán túl csak Hajdúböszörményben megrendezésre kerülő kupa immár negyedik alkalommal látogat el városunkba. A 2014-es nézőszámot (12 ezer ember!) szeretnénk megtartani, de egy kicsit növelni is – fogalmazott a szervezők nevében dr. Ficsor László, a helyi traktorhúzó egyesület vezetője.

2013-tól a Hajdúsági Expo alapgondolata volt, hogy a mezőgazdasági kiállítások, vásárok palettájába új színt és élményeket varázsoljon, a szakmai programok, előadások és a kiállítás eddig megszokott menetét „felborítsa” és dinamikussá tegye.

– Ehhez show-elemként igénybe vettük a tractor pullingot (traktorhúzást), ami a világ legerősebb motorsportja és igazán emlékezetes mindenki számára. Az első két év kiállítói, cégvezetői és támogatóinak folyamatos kérése a szakmaiság emelése és a show-szerű programok csökkentése volt. Ezt az igényt meghallgatva, és az ország legnagyobb cégeivel, valamint a „gazdákkal” egyeztetve 2015-re sikerült létrehozni a IV. Hajdúsági Expót, amely megfelelően hosszas és tartalmas, ugyanakkor látványos és egyedülálló elemeket fog bemutatni az idelátogató érdeklődőknek. Várunk minden érdeklődőt augusztus 14. éa 16. között erre a nagyszerű böszörményi hétvégére! – így a szervező.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában