Helyi közélet

2015.07.23. 07:47

Hatalmas bulikkal kezdődött a nagyerdei őrület

Debrecen - „Pandabunda”, díjnyertes sátorállítás és gondatlanságból elkövetett emberölelés.

Debrecen - „Pandabunda”, díjnyertes sátorállítás és gondatlanságból elkövetett emberölelés.

A Campus Fesztivál nulladik napján a kilenc helyszínből még csak három zengett a koncertektől, mégsem volt könnyű választani a a bulizóknak. A Telekom hűs „halljában” a Headbeng nyitotta a napot, később Szabó Balázs Bandája húzta, pengette, ütötte, fújta, és a helyi kötődésű énekes dalolta: „Ma végre megmozdultam”. Ugyanezen deszkákon búcsúzott a debreceni közönségtől a Heaven Street Seven. Odébb „kicsikémet” dalolt az Óriás, majd színre lépett a Skafunderz is, míg egy másik színpadon a rock’n’roll rajongói szórakozhattak felszabadultan a Crocodile Rock vagy a Kuttya koncert alatt.

Nappal sincs megállás

Nem csak a jó zenei felhozatal tesz felejthetetlen élménnyé egy fesztivált – derül ki a nagyváradi fiatalok szavaiból. Ugyan az öt fesztiválozó is ikszelt be a programfüzetében kihagyhatatlannak ítélt koncerteket – Quimby, 30Y, Leander Rising, Tankcsapda, Enter Shikari – , de egyikük, a 24 éves Uri Tamás meghatározó emléke az eddigi legjobb fesztiváljáról, hogy napközben sem unatkozott. Megnyugtatom, hogy itt sem fog, csak győzzön mindent – mászófalat, sporteszközöket, civil szervezetek programjait – kipróbálni. – Egy barátomnak egy mozdulattal felállítható sátra volt egy másik rendezvényen. Viccből hátbavágtam, kiejtette a kezéből a sátrat és máris kész volt az alvóhely. Azonnal ott termett a helyi tévé és kérdezgetni kezdte, mint kiderült, meghirdettek egy versenyt, miszerint a helyi média meginterjúvolja a sátrát először fölállító résztvevőt – mesélte, majd a barátnőjére tekintve megállapította: a legjobb helyre jött élete első fesztiváljára. Az asztaltársaság tagja a Debreceni Egyetem anglisztika szakos hallgatója is, ő kocsmasörtúrán nyerte a bérletét.

Pandabőrbe bújva

Pandasapka tereli el figyelmünket a kellemes társaságról. A szőlész-borász pályára vágyó bodrogkeresztúri fiatal egy korábbi fesztiválon vette egy lánytól a plüss fejfedőt, azóta hűséges társa kánikulában és esőben egyaránt.

Barátaival még be sem értek a Campus területére, máris új ismerősökkel gazdagodtak egy téves ölelés kapcsán – két nyíregyházi középiskolással buliznak tovább. – A szökőkútnál álltak és messziről egészen úgy nézett ki egyikük, mint Dóri barátnőm, akire vártam. Tárt karokkal szaladtam felé és mire észrevettem, hogy nem őt kerestem, már be is mutatkoztunk egymásnak – mesélte a sapkatulajdonos.

A monitoron túl

Az IT számítástechnikai szakembere, a helyi Szatmári Tamás a kezdetektől a Campus látogatója. Mint mondta, a hip hopon és diszkón kívül mindent szívesen meghallgat. – Bejön a Tankcsapda, a Chrome Rt, a Kowalsky, de idén az is célom, hogy kifejezetten számomra ismeretlen csapatok előadásait nézzem meg, látókörszélesítés okán – mondta.

Lesz lehetősége rá bőven, csütörtöktől teljes gőzerővel dobog a láb és lobog a haj mind a kilenc színpadon, a legismertebb hazai, neves külföldi előadók mellett kulturális különlegességek, beszélgetések is várhatók.

HBN-HABE

Egy kis helyszíni életkép. Figyelem, szókimondó szövegek!


Debrecen - Miközben a Nagyerdei Stadionban kialakított koncerttérben a rövidesen feloszló Haeven Street Seven búcsúzott fergeteges hangulatban Debrecentől és Campus Fesztiváltól, az onnan légvonalban alig néhány tízméterre „békasó” gondoskodott a hangulatról.


Debrecen - A Campus Fesztiválon adta utolsó debreceni koncertjét a húsz év után feloszló Heaven Street Seven.


Debrecen - Puskás Peti hatfős csapata, a The Biebers szerda este lépett a többségében hölgyrajongók elé a Telekom Hallban.


Debrecen - A nulladik nappal ma megkezdődött a 2015-ös Campus Fesztivál Debrecenben, az első fesztiválozók a délutáni órákban birtokba is vették a területet. Az már most látszik, hogy a hangulattal idén sem lesz gond.


Debrecen - Kiss Gergely Mátét, a Csokonai Nemzeti Színház művészét kérdeztük a Campus Fesztivállal kapcsolatos terveiről, élményeiről.


Debrecen - A jubiláló banda dalszerzője, énekes-gitárosa, Kiss Tibi megmondja, miért áll meg a legtöbb külföldi zenekar a határon.


Fotók az Instagramról:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában