Mosolygós arcokkal rajtolt szerdán a Campus Fesztivál

Akt.:
A hangulattal valószínűleg idén sem lesz gond
A hangulattal valószínűleg idén sem lesz gond - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A nulladik nappal ma megkezdődött a 2015-ös Campus Fesztivál Debrecenben, az első fesztiválozók a délutáni órákban birtokba is vették a területet. Az már most látszik, hogy a hangulattal idén sem lesz gond.

„Hiába vár a nagymamám” – hasította a forró levegőt a Papa Blues Band hangja a Stadionnál szerdán. A mondat tízezrekre lehet igaz az elkövetkezendő napokban, mivel szerdán megkezdődött a Campus Fesztivál. A hőmérő 42 fokot mutatott a Kossuth-téren a déli órákban, de a sokakat nem tántorított el a rendezvénytől a kánikula, némelyek heves hűsítésbe kezdtek már a bejáratnál, mások igyekeztek kényelmessé tenni a szombatig lakhelyükké váló sátorkuckót: egy szivacsmatrac „sétált be” két emberlábon pillanatnyi megrökönyödést kiváltva a karokat, s az azon lévő szalagot kutató beléptető-lányokból.

Fotó: Molnár Péter (galéria) Fotó: Molnár Péter (galéria) ©

Rámosolyogtunk egy babakocsiban érkező ifjú „bulikirálylányra”, leültünk egy első fesztiválozó, éppen nagykorúvá váló színháztudományt tanuló nagyváradi diáklány mellé és a a legjobban várt zenekarokról érdeklődtünk tőle, csupa hasznos fogyasztóvédelmi tanáccsal vérteztük fel magunkat a civil faluban, egy harminchat éves számítástechnikai szakembertől tudakoltuk, hogy milyen koncertekkel szakad ki a napi teendőkből, egy leendő szőlész-borásztól a fején díszelgő panda-sapka történetét kaptuk ajándékba, összekacsintottunk egy lángost majszoló hattagú családdal és éreztük: elkezdődött Kelet-Magyarország legnagyobb, legszínesebb fesztiválja.

HBN–HABE