A Csokonai színművésze is kilátogat a Campus Fesztiválra

Akt.:
Kiss Gergely Máté az Akár Akárki című darabban
Kiss Gergely Máté az Akár Akárki című darabban - © Fotó: Matey István
Debrecen – Kiss Gergely Mátét, a Csokonai Nemzeti Színház művészét kérdeztük a Campus Fesztivállal kapcsolatos terveiről, élményeiről.

A Quimbyre megyünk a feleségemmel – felelte lelkesen Kiss Gergely Máté. A Csokonai Színház színművésze nagyon kíváncsi a megújult víztoronyra. Az egész Nagyerdő a szívem csücske, jobb helyszínt nem találhattak volna a fesztiválnak – mondta, hozzátéve: most először élvezheti a koncerteket a stadion körüli fák árnyékában.

– A Campuson fiatal felnőttként, négy éve voltam először és gólyalábaztam, de egyetemista koromban sátorral a vállamon stoppoltam az ország nagy fesztiváljai felé vezető utakon. Édesapámtól örököltem a rock és az élőzene szeretetét. Várom, hogy az egész családdal is megéljünk ilyen eseményeket – fogalmazott a háromgyerekes édesapa, akinek legidősebb sarját, a 6 éves Matyit idén csak a párhuzamosan zajló sakktábor akadályozza meg abban, hogy a nappali civil programokon megszerezze első campuszos élményeit.

Kiss Gergely Máté kérésünkre egy bizarr fesztiváli emlékét idézte a fővárosból: – Felejthetetlen az a színházi produkció, amelyben egy meztelen szerb táncos saját vérét vette, majd eladta néhány euróért a közönség egy tagjának, mondván, ennyit ér most a művészete.