Helyi közélet

2015.07.10. 09:43

Hajléktalanok költöznek az ürességtől kongó biciklitárolókba

Debrecen - Gyakrabban és különböző napszakokban végeznek járőrözést.

Debrecen - Gyakrabban és különböző napszakokban végeznek járőrözést.

Az utóbbi hónapokban többször is hajléktalanok vették birtokba a csak kevesek által használt Böszörményi úti kerékpárúthoz épült kerékpártárolókat. A fedett, de oldalfallal nem rendelkező építményekbe kartonpapírból és rongyokból néha még házikót is „barkácsolnak”. A környéken lakók közül többen tartanak tőlük.

Tőzsér Gyula, a közterület-felügyelet hatósági osztályának vezetője ezzel kapcsolatban elmondta: miután rendszeresen kapnak ilyen lakossági jelzéseket, gyakorta és különböző napszakokban járőröznek arra. Az a tapasztalatuk, hogy a szóbeli figyelmeztetés hatására mindig odébb állnak a hajléktalanok. Amennyiben nem így járnának el, eljárás indulhatna ellenük. Akár közérdekű munka végzésére is lehetne kötelezni őket. Hat hónapon belüli kétszeri közérdekű munka esetén, elzárás következhetne. Eddig még egyik ilyen ügy sem jutott el ebbe a fázisba – tudtuk meg a felügyelőség illetékesétől.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában