Helyi közélet

2015.06.08. 09:39

Olvasói levél: Nagyváradi fürdőzés helyett

Debrecen - <em>Szórólap érkezett Nagyváradi fürdőzés címmel. Férjemmel úgy döntöttünk, hogy a félixfürdői kedvezményes program miatt igénybe vesszük a lehetőséget, hiszen 1790 forint részvételi díj nem sok érte.

Debrecen - Szórólap érkezett Nagyváradi fürdőzés címmel. Férjemmel úgy döntöttünk, hogy a félixfürdői kedvezményes program miatt igénybe vesszük a lehetőséget, hiszen 1790 forint részvételi díj nem sok érte.

A busz Nyíregyházáról jött, mi 7.20-kor Nyírábrányban szálltunk fel. Debrecen felé kanyarodva a sofőr közölte, hogy Ebesen lesz a termékbemutató. A hír váratlanul ért, ha tudunk a termékbemutatóról, nem indulunk el. Ott bejelentették, hogy ez a program 14.30-ig tart. A telefonokat kikapcsoltatták.

A hölgy bemutatott nekünk több tíz- és százezres értékűnek mondott edénykészletet, indukciós főzőlapot, porszívót, masszírozó stimulátort stb. Ki is lehetett próbálni, és el kellett mondani, milyen jó hatással volt rájuk. A hölgy több mint 4 órán keresztül nyomta, minden bemutatott terméket meg kellett tapsolni, de nem is akárhogyan. Megmutatták. Hat szerencsés ember nyerhetett (aki előbb felnyújtotta a kezét) egy anatómiai párnát reklámért cserébe, és még egyet, hogy ne legyen otthon vita. 1 gyapjútakarót, cserébe legközelebb is elmegy a termékbemutatóra, 1 porszívót, hogy elmondja a tapasztalatokat az előadáson, 1 garnitúra 250 ezer forintos edénykészletet, hogy legközelebb vigyen magával egy embert. Mindezeket ajándékba, ingyen. Le is fényképezték őket a rengeteg ajándékkal, el is kellett mondani, hogy melyik ajándékot kinek adják, és hogy mennyire boldogok. Ezt külön-külön mindenkinek el kellett mondani.

Mikor mindez megvolt, jött még 1 gyapjútakaró, de ezt már ki kellett fizetni, önköltségi áron 240 ezer forint, mert csak úgy vihette el a többi „ingyen” ajándékot. Ezután jöttek a csoda krémek, kenőcsök, tisztítószerek … Számlát, blokkot természetesen nem adtak. Megebédeltünk, kiosztották az ajándékokat és kb. 14.45 óra tájban indultunk el Ebesről, 16.15 körül értünk Félixfürdőre. Volt mintegy másfél óránk a visszaindulásig. A többség meg sem kísérelte a fürdőzést. A sofőr elmondta, hogy merre van a bejárat. Páran megpróbáltunk bemenni, de a belépő 25 lej volt. Hiába mondtuk, hogy kedvezményes jegyet kérünk, vittük a prospektust is, de a pénztárosnak fogalma nem volt az egészről. Visszamentünk a buszhoz… másik bejárathoz kellett volna menni – derült ki. Hát ennyi volt a nagyváradi fürdőzésünk. Este 8 órakor érkeztünk haza.

- Gömöri Jánosné, Nyírábrány -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában