Helyi közélet

2015.06.06. 11:37

Olvasói levél: Emlékhelye az Aranyszegi Iskolának

Hajdúszoboszló - <em>Szám szerint 448 tanuló koptatta 1930. és 1971. között a Hajdúszoboszló határában épült tanyasi iskola padjait, melynek épületét később lebontották, a helyét felszántották.

Hajdúszoboszló - Szám szerint 448 tanuló koptatta 1930. és 1971. között a Hajdúszoboszló határában épült tanyasi iskola padjait, melynek épületét később lebontották, a helyét felszántották.

Kálmán Lajos ötlete és kitartó munkája eredményeként az iskola helyén idén május 16-án emléktáblát avattak, melyre meghívták az egykori diákokat, s még élő tanítókat. Több mint 150-en álltak tehát a Szász Attila fafaragó művész által készített alkotás előtt: a fedéllel védett fa dombormű, az egykori iskola épületét és udvarát idézi meg, a tábla másik oldalán a volt tanulók és tanáraik neve olvasható. Az avatás után a Búzakalász Agrár Zrt. központjában, bográcsban főtt birkapörkölt mellett folytatódott az emlékek felidézése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában