Helyi közélet

2015.06.18. 15:33

Mentális betegségei lehettek a családirtónak

Debrecen, Balmazújváros - A kriminálpszichológus szerint családját okolhatta a problémákért a balmazújvárosi családirtó.

Debrecen, Balmazújváros - A kriminálpszichológus szerint családját okolhatta a problémákért a balmazújvárosi családirtó. Az utóbbi időben, különösen a Lipótmező 2007-es bezárása óta jelentősen megemelkedett a családon belüli mészárlások száma Magyarországon. Dr. Bilkei Pál kriminálpszichológus elsősorban azt tapasztalja, a saját rokonaikat meggyilkoló elkövetők rendszerint pszichiátriai problémákkal küzdenek, ezért szerinte az újvárosi férfinak is lehettek mentális betegségei.

- Amióta bezárt az elmegyógyintézet, a páciensek a kezükbe kapják a gyógyszereiket, amit vagy bevesznek, vagy nem. A családjával végző apa valószínűleg a feleségét és gyerekeit okolta a problémákért, ezért végzett velük. Az pedig, hogy utána magával is végzett, jellemző a családirtókra, viszont gyakran bűntudatból lesznek öngyilkosok - fogalmazott a szakember. Hozzátette, a gyilkosság pillanatában az elkövető nem tudja kontrollálni önmagát, az vezérli, hogy ha neki rossz, legyen mindenkinek az. Ugyanakkor a halál egyfajta menekülés. Azok a gyilkosok, akik túlélték a mészárlást arról számoltak be, azért tették, hogy egy másik világban jobb legyen.


 

Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában