Helyi közélet

2015.06.29. 14:24

Az ízekről és hagyományokról szólt a hétvége Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló - Ízek sokfélesége, látogatók sokasága, kóstolgatók népes serege lepte el a hétvégén Hajdúszoboszlón a Szent István teret a fürdő előtt. Ezúttal a Hajdúsági Ízek Fesztiválját rendezte meg a fürdőváros.

Hajdúszoboszló - Ízek sokfélesége, látogatók sokasága, kóstolgatók népes serege lepte el a hétvégén Hajdúszoboszlón a Szent István teret a fürdő előtt. Ezúttal a Hajdúsági Ízek Fesztiválját rendezte meg a fürdőváros. Az esemény – akárhonnan is nézzük – leginkább az éttermek, ételkészítők népszerűsítése, bemutatkozása volt, hiszen a Hajdúságból, illetve a szomszédos területekről érkeztek a sajtgyártók, pálinka- és borkészítők, húsfeldolgozók, mézesek, gyógynövényesek, fűszeresek, no meg azok, akik az alapanyagokból változatosan, a hajdúsági hagyományoknak megfelelő ételeket készítettek és kínáltak. Persze a soron ott voltak a bőrdíszművesek és a műanyagárusok is.

A testünk fizikális igényeinek kielégítésében azonban nem fulladt ki az esemény, hiszen a színpadon déltől késő estig együttest együttes követett. Hajdúság, Hortobágy szinte valamennyi hagyományőrzője fellépett, de érkeztek távolabbi vidékekről is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában