Helyi közélet

2015.06.18. 11:31

Hazánk környezeti állapota sokat javult

Budapest - Az egészséges környezet az életminőségünk mellett a versenyképességünkre is hat.

Budapest - Az egészséges környezet az életminőségünk mellett a versenyképességünkre is hat.Magyarország környezeti állapota javult az elmúlt öt évben – jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára egy szakmai rendezvényen.

Harmadával csökkent

V. Németh Zsolt elmondta: a hazai környezetpolitika kiemelt célja, hogy hazánk gazdasági fejlődése, a természeti erőforrások és értékek megőrzése, fenntartható hasznosítása mellett menjen végbe és érvényesüljön az alaptörvényben megfogalmazott egészséges élethez való jog. Az egészséges környezet pedig nemcsak életminőségünket határozza meg, hanem versenyképességünkre is hat – tette hozzá. Magyarország környezeti állapotának javulásáról elmondta: az üvegházhatású gázok kibocsátását 1990 és 2012 között sikerült 36,5 százalékkal csökkenteni.

Százötven hazai tag

Kitért arra is, hogy a környezet állapotának javítása, természeti erőforrások bölcs hasznosítása, a környezeti szabályozás korszerűsítése kedvez az ökohatékony fejlett gazdasági szerkezet kialakításának. Makai Martina, az FM főosztályvezetője bemutatta az Európai Környezetvédelmi Ügynökséget (EEA) és partnerhálózatát az Európai Környezeti Információs és Megfigyelő Hálózat (EIONET) és működését. A magyar EIONET 150 taggal rendelkezik, ebből 30 intézmény, köztük kormányzati háttérintézmények és egyetemek is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában