Helyi közélet

2015.06.07. 14:42

Az államtitkárság is nemet mondott a kérésre

Püspökladány - Nem támogatja az oktatási államtitkárság a református egyház kérését, miszerint ősztől használatba venné a Püspökladányban, a Kálvin tér 8. szám alatt lévő ingatlanokat – tudta meg a Napló.

Püspökladány - Nem támogatja az oktatási államtitkárság a református egyház kérését, miszerint ősztől használatba venné a Püspökladányban, a Kálvin tér 8. szám alatt lévő ingatlanokat – tudta meg a Napló. Az államtitkárság döntése azt jelenti, hogy szeptembertől változatlan helyen, változatlan formában folyik tovább az oktatás a térség egyik legjobb általános iskolájában, a Kálvin Téri Általános Iskolában.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a református egyház a Püspökladányban működő általános iskolája növekvő gyermeklétszámára hivatkozva használatba kérte a szomszédságában lévő Kálvin téri iskola épületeit. A kérést a képviselő-testület egyhangúlag utasította el, mint ahogy az intézményfenntartó központ sem állt az egyház mellé. Indoklásuk szerint, a diákokat, nevelőket ás épületekben nem tudnák elhelyezni, és ha az épületeket átadnák az reformátusoknak, megszűnne a Kálvin Téri Általános Iskola.

HBN


Püspökladány - Május végén dőlhet el a Kálvin Téri Általános Iskola sorsa.


Püspökladány - A református egyház kinőtte az épületeit, ezért újabbakra használati jogot kér az önkormányzattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában