Helyi közélet

2015.05.13. 10:51

Börtönt kérnek az ebesi „brókerre”

Debrecen - Továbbra is előzetesben van a csalássorozat vádlottja.

Debrecen - Továbbra is előzetesben van a csalássorozat vádlottja.

Vonzó hozam ígéretével 2,1 milliárd forintot csalt ki összesen 551 sértettől az a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő ebesi férfi, akivel szemben különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség. Dr. Pocsai Edit megyei főügyész arról tájékoztatta a Naplót, hogy a vádhatóság letöltendő börtönbüntetést, közügyektől eltiltást kér K. Sándorra, akit ráadásul végleg eltiltana attól, hogy gazdálkodó szervezetet vezessen, vagy felügyelő bizottsági tagságot töltsön be.

Meg sem próbálta…

A helyi futballcsapat tulajdonosaként is feltűnő K. Sándor (41) 2011 decembere és 2013 októbere között három céget alapított, majd rendszeres és jogtalan haszonszerzési céllal befektetési szolgáltatási tevékenységnek minősülő szerződéseket kötött a nevükben úgy, hogy nem is volt engedélye. – Több dologgal is megtévesztette ügyfeleit. Így például az egyik cége a nyilvántartásában biztosítás közvetítői tevékenység végzésére jogosult alkuszként szerepelt, ám K. Sándor ezt úgy állította be, mintha professzionális, hatósági engedélyekkel rendelkező piaci szereplő volna. Továbbá úgy ígért magas éves, negyedéves, havi hozam- és kamatfizetést, hogy a szerződésekben rögzített portfóliókezelési tevékenységre nem volt jogosult, valós befektetéseket nem végzett – közölte Pocsai Edit. K. Sándor az ügyészségi tájékoztatás során magukat a bűncselekmény-sorozathoz felhasznált közvetítőket is tévedésbe ejtette.

A sértettek polgári jogi igényének, illetve a vagyonelkobzás biztosítása érdekében a bíróság 864 millió forint erejéig zárolta a férfi magánvagyonát, illetve a vele összefüggő cégek ingatlan- és ingóvagyonát. Ehhez kapcsolódva az ügyészség indítványozta azt is, hogy vegyék zár alá a társaság vezető tisztségviselőinek magánvagyonát.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában