Helyi közélet

2015.05.16. 11:25

A kövezet helyett az ösvényen

Debrecen - Azt mindenki elismeri, hogy szép lett a Nagy­erdő, ám apró szeplők ki-kiütköznek.

Debrecen - Azt mindenki elismeri, hogy szép lett a Nagy­erdő, ám apró szeplők ki-kiütköznek.

A Nagyerdő gyalogos sétányain nem kíván változtatni a város, mert azzal az intézkedéssel a zöldterület arányát lennénk kénytelenek csökkenteni – válaszolta a polgármesteri hivatal kérdésünkre, miszerint mit kíván tenni a debreceni önkormányzat a Nagyerdő parkosított részén az utak rövidítése miatt a füves részeken kitaposott alternatív ösvényekkel.

A válaszban szerepel még, hogy „Ezúton kérjük a Nagy­erdei parkba látogató, pihenni vágyó vendégeket, hogy a kijelölt sétányokat vegyék igénybe, a terület szépségének megőrzése érdekében”.

Megfelelő szélességűek

Mindezt megelőzte a polgármesteri hivatal válaszában részletesen, hogy milyen jelentős fejlesztéseket vitt végbe a Nagyerdőn a város, és a visszajelzések alapján elégedettek a parkerdő látogatói. A polgármesteri hivatal is elismeri, valóban vannak a zöld­övezetben ösvények, amelyeket a gyalogosok tapostak ki, ám a „ zöldterület kárára nem lehet minden felületre járdát építeni”. Hozzátéve: „A tervezés és a kivitelezés során a gyalogos-sétányok megfelelő szélességben készültek el, így azokon a közeljövőben nem kívánunk változtatni…”

HBN–KZS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában