Helyi közélet

2015.04.09. 14:47

„Pénz állhat a házhoz”

Debrecen - Mostantól lehet pályázni az önkormányzat kulturális-, civil-, ifjúságpolitikai- és sportalapjához.

Debrecen - Mostantól lehet pályázni az önkormányzat kulturális-, civil-, ifjúságpolitikai- és sportalapjához.

– Olyan egyesületeket segítenénk, amelyek értéket teremtenek, és a városért ténykednek – jelentette ki dr. Széles Diána alpolgármester akkor, amikor arról számolt be, hogy már lehet jelentkezni az önkormányzat kulturális-, civil-, ifjúságpolitikai- és sportalapjaihoz támogatásért. Az alapokban idén összesen 23 millió forint áll rendelkezésre.

Egyszerű jelentkezni

A pályázatokat csak online módon, ezen a portálon keresztül fogadják a kiírók. A pályázóknak az oldalon mindössze egy egyoldalas dokumentumot kell kitölteni. Beadási határidő május 7-e.

Dr. Széles Diána elmondta: a civil alapban lévő pénzből például hagyományőrző városrészi programokat támogatnának. Az ifjúságpolitikai alapban lévő összeget arra akarják fordítani, hogy a fiatalokat kimozdítsák az úgynevezett web 2-es, számítógépes, okostelefonos világból. Azt szeretnék, ha ehelyett a személyes találkozáson alapuló, beszélgetésre épülő közösségekbe szerveződnének. Az alpolgármester szerint szintén jó cél lehet a debreceni identitás, a kreativitás erősítése, vagy a kultúra és a rekreáció is.

Itt a lehetőség

Komolay Szabolcs alpolgármester hozzátette, hogy a beérkező pályázatokat a közgyűlés illetékes bizottsága véleményezni fogja. A végső szót a polgármester mondja majd ki.

Hangsúlyozta, hogy olyan civil- és kulturális szervezetek jelentkezését is várják, akikkel eddig nem találkoztak.

Egy civil szervezet egy alaphoz nyújthat be pályázatot. A kért pénz nem lehet több a teljes költség 50 százalékánál.

HBN-OCs


Sokaknak segít

Debrecenben jelenleg 1600 bejegyzett civil szervezet működik. Közülük tavaly csaknem ezer kapott ilyen önkormányzati támogatást. Segítették például a siketek sportegyesületét, a városi kispályás labdarúgó bajnokság megrendezését, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület tevékenységét.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában