Helyi közélet

2015.03.27. 10:47

Víz napja és föld órája

Debrecen - Szakmai kirándulással és áramszünettel hívta fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára a DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottsága.

Debrecen - Szakmai kirándulással és áramszünettel hívta fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára a DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottsága.

A DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottsága, a Természettudományi és Technológiai Kar Hidrobiológiai Tanszéke, valamint a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság március utolsó szerdáján a víz világnapja alkalmából szervezett szakmai kirándulást a FETIVIZIG tiszaberceli védelmi központjába.

A víz mennyiségi és minőségi kérdései mellett izgalmas programok is helyet kaptak a szakmai napon, amelyen a FETIVIZIG speciális berendezéseit és a Hidrobiológiai Tanszék modern műszerparkját is megismerhették az egyetem különböző karairól érkező hallgatók. A kiránduláson lehetőségük nyílt motorcsónakozásra, vízmintavételre, majd különböző vizsgálatokra, laboratóriumi kísérletekre is.



A bizottság távolabbi tervei közé tartozik az egyetemi kollégiumok víztérképeinek elkészítése, hogy a hallgatók is tudatosabban bánjanak a környezeti forrásokkal.

A szombaton első alkalommal rendezte meg a DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottsága és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Hallgatói Önkormányzata a föld óráját. 20:30 és 21:30 között a Kossuth Lajos I-II-III. sz. Kollégiumokban szünetelt az elektromos áramszolgáltatás.



A programot egy hatalmas máglyarakás és a Zeneművészeti Kar hallgatóinak előadásai színesítették, akik a két hete tartott Éjféli Koncert egy-egy részletével szórakoztatták a résztvevőket. Végül a Lángoló Csigák tűzzsonglőr csapat bemutatóját láthatták a téren összegyűlt egyetemisták.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában