Helyi közélet

2015.03.24. 15:33

Papírrepülők az egyetemen

Debrecen - Hajtogatásban mutathatták meg a tudásukat a résztvevők.

Debrecen - Hajtogatásban mutathatták meg a tudásukat a résztvevők.Négy évet kellett várni a Red Bull Paper Wings újabb selejtezőjére, melyet ezúttal a Debreceni Egyetem főépületének díszudvarán rendeztek meg. A versenyzők három kategóriában indulhattak – leghosszabb repülési távolság, legtöbb levegőben töltött idő és légi akrobatika. Volt, aki óriásplakátot választott alapanyagul, volt, aki egyszerű füzetlappal indult. – Hétfő este spontán döntöttem úgy, hogy részt veszek, a buli kedvéért – említette Hernyák Gergő, akinek a repülője 21 méterre szállt. Számos résztvevő a gyermekkori emlékeire hagyatkozva hajtogatott, de voltak, akik az internetet hívták segítségül a profi szárnyak készítésében.

– Az elsők között hallottam az eseményről, így már régóta gyakorolok – mondta Sándor Attila a versenyre készülve. A szakképzett zsűritagok között gépészmérnök, és vadászpilóta is bírálta a résztvevőket. A selejtezőt egy óvodáscsoport közös dobása indította, őket az egyéni versenyszámok követték.

A legsikeresebb hajtogatók továbbjutnak az április 8-i budapesti nemzetközi döntőre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában