Helyi közélet

2015.03.29. 14:39

Károsult-kérések Quaestor-ügyben

Debrecen - A kormány, a Magyar Nemzeti Bank és felügyeleti szervei végezzen olyan feltárásokat, amelyeket eddig nem.

Debrecen - A kormány, a Magyar Nemzeti Bank és felügyeleti szervei végezzen olyan feltárásokat, amelyeket eddig nem.

Hároméves kisfia jövőjét szerette volna biztosítani, ezért gyűjtögetett Tyll Attila, a Quaestor-károsultak vasárnapi, második békés demonstrációjának debreceni csoportvezetője. – Ha beletörődnék, hogy elveszítettem ezt a pénzt, akkor tudom, hogy töredékét sem kaphatnám vissza, márpedig teljes egészében szeretném, mint minden sorstársam – nyilatkozta lapunknak. Az ezer főt megmozdító belvárosi tüntetés szervezője hozzátette: – Rengeteg károsulttal beszélgettem, sokuk lakásában jártam élethelyzeteket ismertem meg. Megdöbbentem, hogy például a kétmillió forintot a Quaestorban tartók milyen nehéz körülmények között élnek a mindennapokban. Abból a kevésből, ami megadatik takarékoskodnak, mert féltik az amúgy sem gondtalan életüket, jövőjüket. Felszínes a társadalomra való rálátás – fogalmazott. A békés mozgalommal szeretné felrázni az embereket, hogy ne törődjenek bele a veszteségükbe, fogjanak össze és képviseljék a civilek erejét, fontos szerepét.

– Ha a demonstrációk nyomán az emberek megérzik, hogy ilyen esetek bárkivel megtörténhetnek, talán idővel öntudatosabb társadalommá válunk – fejezte ki reményét. A debreceni rendezvényen hétszázan írták alá a petíciót, amelyben kérik, hogy az illetékes szervek tegyék a dolgukat ahogyan azt egy jogállamban szokás, és vállalják a felelősséget saját eddigi hibáikért. Tyll Attila hangsúlyozta: Ha nyilvánosságra hoznák a Quaestor öncsődjének bejelentése előtti pénzmozgásait például, árulkodó adatokat tudhatnánk meg. A petíciót április 12-én, a Parlament elé szervezett tüntetésen kívánják átadni a kormánynak.

HBN–HABE


Cikkünkhöz itt szólhat hozzá:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="600">

">Nagyjából ezer Quaestor-károsult demonstrált ma Debrecenben.http://www.haon.hu/karosult-keresek-quaestor-ugyben/2797671Hajdú Online


Debrecen - A Quaestor-károsultak nyílt levelet fogalmaztak meg Varga Mihály, Matolcsy György és Polt Péter részére.


Debrecen - Több százan gyűltek össze péntek délután a csődbe ment Quaestor Csapó utcai irodájánál.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában