Helyi közélet

2015.03.23. 20:03

A művészet több, mint választás és kattintás

Budapest - A fővárosban a Debreceni Új Fotóműhely tizenkét tagja.

Budapest - A fővárosban a Debreceni Új Fotóműhely tizenkét tagja.Cívisvárosi művészek munkáiból nyílt kiállítás hétfőn az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Ház Új Galériában.

A Debreceni Új Fotóműhely tizenkét tagjának tárlatát Kincses Károly fotómuzeológus, a Magyar Fotográfiai Múzeum munkatársa nyitotta meg.

– A Debreceni Új Fotóműhely 1998 elején alakult, a Debreceni Fotóklub korábbi tagjaiból, azóta a létszámunk bővült – írja az alkotócsapatról Seres Géza fotóművész, művészeti vezető. – Szeretnénk, ha a fényképező szerepe a kép létrejöttében több lenne két választásnál: mármint, hogy a tőle függetlenül létrejött és működő világból milyen téglalap alakú területet szúrja ki a lefényképezésre és a pillanat kijelölése, hogy az exponáló gombot mikor nyomja meg. Azt szeretnénk, hogy ennyivel ne lehessen „megúszni” egy műalkotás rangra igényt tartó tárgy létrehozását – olvasható a csapat honlapján. Hogy a társaság elérte e céljait, arról április 11–ig győződhetnek meg személyesen a budapesti látogatók.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában