Helyi közélet

2015.02.23. 14:02

Nem vehetik félvállról a problémát

Hajdú-Bihar - Egyik oldalon több munka, a másikon az összefogás fontossága – túl a veszprémi választáson.

Hajdú-Bihar - Egyik oldalon több munka, a másikon az összefogás fontossága – túl a veszprémi választáson.

„Nem ülhetünk a babérjainkon” – fogalmazott Orbán Viktor a Fidesz számára vesztes veszprémi választás után. Ez a választók érdekeinek következetes képviseletét jelenti a megkérdezett kormánypárti politikusok tolmácsolásában.

– Veszprém intő jel a Fidesz számára, hogy változtatni kell stílusban, munkaszervezésben, problémaérzékenységben egyaránt – fogalmazott Pósán László – Nem ülhetünk a babérjainkon, mert van tennivalónk bőven. Nem vehetjük félvállról a problémákat, a politika alapvetően csapatmunka, ezért úgy érzem, hogy minél szélesebb együttműködés szükséges a párton belül és a választókkal egyaránt, hogy hitelesen tudjuk szolgálni az emberek érdekeit és hatékonyan tudjunk tenni Magyarország boldogulásáért.

Tiba István úgy látja, azok a képviselők, akik nem végezték teljes intenzitással, odaadással munkájukat, nekik fokozottabban kell figyelni feladatukra. Akik pedig eddig is így végezték, tegyék azt a jövőben is. A választás kielemezése után láthatják csak, hogy milyen területeken kellene többet nyújtani a következő időszakokban. Meggyőződése, minden képviselő tegye a saját körzetében a lehető legtöbbet, nyújtson maximumot a választópolgárok érdekében.

Ezen az állásponton van Vitányi István is. Véleménye szerint a veszprémi eredmény figyelmeztető jel arra, hogy még többet kell tenniük a 2018-as sikeres választásért. Az ő körzetében, Biharban, a munkahelyteremtés és a szegénység csökkentése a legfontosabb.

Beállnak, ha kell

– Hajlandóak vagyunk az együttműködésre, ha a térség és a választások érdeke azt kívánja – ezt már Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési válaszolta kérdésünkre. – A soron következő, az ajkai időközi választásra is együttműködés alapján választottunk jelöltet. Ott már szocialista jelölt van, és hozzánk csatlakoztak a pártok, civilek. Veszprémben nyilvánvalóvá vált, hogy az MSZP megkerülhetetlen, nélküle nem lehet választást nyerni. A párt felismerte, hogy ha kell, akkor egy független jelölt mögé is be kell állni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában