Helyi közélet

2015.02.03. 11:42

Új étkező és konyha a Kossuthban

Debrecen - A leszakadóban lévő falfreskó felújítására egyelőre nincs pénz.

Debrecen - A leszakadóban lévő falfreskó felújítására egyelőre nincs pénz.

Több mint 800 diák és 65 dolgozó étkezhet ezentúl kulturált körülmények között a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában, ahol 30 millió forintos beruházással melegítőkonyhát és ebédlőt alakítottak ki. A 210 négyzetméteres, egyszerre száz fő befogadására alkalmas menza az iskola igazgatási épületének első emeletén, az eddig kihasználatlan úgynevezett Lovagteremben kapott helyet. (A XIX. század közepén az épület komplexum eredetileg laktanyának készült.) Az ebédlő gótikus stílusú plafonját freskó díszíti, mely nagyon rossz állapotban van, mállik, omlik. Felújítására egyelőre nincs pénz. Azért, hogy darabjai ne essenek bele az étkezők tányérjába, most hálós álmennyezetet erősítettek alá.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellára a megnyitón elmondta: a falfestmények felújítására 15 éve kértek ajánlatot, akkor 50 milliót mondtak a szakemberek. Azóta nyilván még többe kerülne. Pályázaton próbálnak rá pénzt találni.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában