Helyi közélet

2015.02.23. 08:12

Továbbképzésen a bűnmegelőzési tanácsadók

Hajdúhadház - A hajdú-bihari bűnmegelőzési tanácsadók kábítószerek hatásaival kapcsolatos ismereteit bővítette Dr. Zacher Gábor toxikológus.

Hajdúhadház - A hajdú-bihari bűnmegelőzési tanácsadók kábítószerek hatásaival kapcsolatos ismereteit bővítette Dr. Zacher Gábor toxikológus.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányon összesen 8 bűnmegelőzési tanácsadó tevékenykedik, akik a számukra kijelölt szakiskolában látják el szolgálatuk jelentős részét.

A tanácsadó rendőrök feladata, hogy osztályfőnöki órákon, szülői- és tantestületi értekezleteken, olyan információkat adjanak át a diákoknak, a szülőknek, és a pedagógusoknak, amelyekkel megelőzhető a fiatalkori bűnözés és csökkenthető a kábítószert kipróbálók száma. Ahhoz, hogy a rendőrök minél pontosabb tájékoztatást tudjanak továbbadni, folyamatosan mélyítik a fiatalokat érintő bűncselekmények megelőzésével kapcsolatos ismereteiket és rendszeresen továbbképzéseken vesznek részt.

A hajdú-bihari bűnmegelőzési tanácsadók 2015. február 19-én Hajdúhadházon Dr. Zacher Gábor toxikológusnak a kontrollálatlan gyógyszerfogyasztás, a különböző ismeretlen eredetű tabletták-, dohányáruk és kábítószerek azonnali, valamint hosszútávú egészségkárosító hatásairól szóló előadásán vettek részt, melyet a Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat a „Társas-játék” pályázati programsorozat keretében szervezett.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában