Helyi közélet

2015.02.03. 14:32

Pósán: nincsenek érvek a leválasztás mellett

Debrecen - Élesen kritizálta Zombor Gábor államtitkár nyilatkozatát a debreceni parlamenti képviselő.

Debrecen - Élesen kritizálta Zombor Gábor államtitkár nyilatkozatát a debreceni parlamenti képviselő.Fővárosi lobbiérdekek oldaláról megfogalmazódó felvetésnek tartja Pósán László (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő Zombor Gábor (Fidesz-KDNP) egészségügyért felelős államtitkár pénteki nyilatkozatát. Ebben arról beszélt, hogy szólnak érvek az önálló orvosegyetemek mellett, amelyek jelenleg a vidéki egyetemek részeként működnek Debrecenben, Szegeden és Pécsen. Az államtitkár szerint ha az önállósodásról döntés születik, akkor egyetlen nagy intézményre lenne szükség.

– Nem racionális, nem átgondolt és nem előremutató az orvosképzés átalakításáról szóló ötletelés, ami több kárt okoz, mint hasznot. Azzal, hogy a Semmelweis Egyetem csak medicinával foglalkozik, nehezen tud kibontakozni más irányokba. Ha leválasztanák a vidéki egyetemekről az orvosi karokat, vidéken óriásit zuhanna az orvosképzés színvonala, s a többi kar számára is komoly veszteséget jelentene – magyarázta a képviselő tájékoztatóján, aki azt üzente a fővárosba, hogy nem csak Budapestről lehet okosságokat mondani, vidéken sokszor bölcsebb észrevételek születnek.

HBN


Zombor Gábor szerint szólnak érvek az önálló orvosegyetemek mellett, az egészségügyért felelős államtitkár szerint azonban ha ilyen döntés születik, egyetlen nagy intézményre lenne szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában