Helyi közélet

2015.02.02. 11:24

Küldjön hírt! - Projekttalálkozó az európai kultúra bölcsőjében

Debrecen - A Debreceni Benedek Elek Általános Iskola munkatársai egy már két éve zajló Comenius projekt folytatásaként látogattak Athénba január végén.

Debrecen - A Debreceni Benedek Elek Általános Iskola munkatársai egy már két éve zajló Comenius projekt folytatásaként látogattak Athénba január végén.

A Debreceni Benedek Elek Általános Iskola „Art Snapshots of the Past and Present/Pillanatképek a Múltból és Jelenből” elnevezést viselő projektje második éve zajlik tíz ország — Csehország, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Románia, Észtország, Törökország, Görögország és Magyarország— részvételével.

A legutóbbi, görögországi találkozó témája régi szakmák bemutatása volt, kiválasztott festmények alapján. A találkozón egyúttal kiértékelték azokat a kérdőíveket is, amelyeket korábban töltöttek ki a diákok a nagyszülőkkel közösen a régmúlt iskolai körülményeiről, továbbá a projektet összefoglaló e-book terveit is felvázolták, megvitatták. A munka mellett a vendéglátók egyéb programokkal is kedveskedtek: találkoztak Görögország tanügyminiszterével, látogatást tettek a görög elnök hivatali palotájában, meglátogatták az akropoliszt, a Zeusz templomot, megcsodálhatták a Korinthoszi-csatornát és a lenyűgöző akusztikájú epidauroszi színházat, melyet napjainkban is használnak.

A projekt az Egész életen át tartó tanulás program keretében az Európai Bizottság támogatásával jött létre. A Tempus Közalapítvány – mint pályázatkezelő – végzi az Európai Bizottság Comenius és Erasmus+ programjának a magyarországi koordinációját.

- Kiss János -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában