Helyi közélet

2015.02.18. 17:46

Kicsit közelebb Amerikához

Debrecen - A megyeszékhellyel ismerkedett szerdán Colleen Bradley Bell.

Debrecen - A megyeszékhellyel ismerkedett szerdán Colleen Bradley Bell.

Kedves kisváros és nagyon csodálatos a történelme - mondta elragadtatással Colleen Bradley Bell amerikai nagykövet asszony, amikor szerda délután a főtéren néhány szót váltott egy ott álldogáló idősebb párral. Ennél többet nem is lehetett tőle megtudni, mert bemutatkozó látogatásán senkinek nem adott interjút.



Vendéglátója, dr. Papp László alpolgármester viszont örömmel mondta el, hogy az új nagykövet asszony első hivatalos vidéki látogatása volt ez, ami jól érzékelteti Debrecen szerepét az ország életében. A városban három amerikai érdekeltségű cég működik, így Colleen Bradley Bell első útja a Határ úti Ipari Parkba vezetett délelőtt.



Ezután a városházán dr. Papp Lászlóval nemcsak gazdaságfejlesztésről, hanem kulturális együttműködésről is tárgyaltak. Hozzátette, már eddig is nagyon jó kapcsolatot ápolt a város az amerikai nagykövetséggel, és ez a továbbiakban is gyümölcsözőnek ígérkezik. Ezek közül dr. Papp László a tevékenységét a következő hónapokban megkezdő debreceni gazdaságfejlesztési szervezettel lehetséges együttműködést emelte ki.



HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában