Helyi közélet

2015.02.04. 11:00

Forró esztendő elé néz a felvásárlási piac

Debrecen - A legnagyobb vállalatok évek óta leépítik adósságukat, és készpénzt halmoznak fel.

Debrecen - A legnagyobb vállalatok évek óta leépítik adósságukat, és készpénzt halmoznak fel.Tavaly az év második felében megfordult a globális cégfelvásárlási piacot három éve uraló csökkenő tendencia, miközben a cégek felvásárlási kedve és kapacitása egyaránt tovább emelkedett. 2015-ben felforrósodhat a tranzakciós piac – vélik a KPMG szakértői.

Optimistán

Jó év elé néz a globális tranzakciós piac, állítják a KPMG elemzői, miután felmérésük szerint a világ legnagyobb vállalatainak körében a felvásárlási kedv és a felvásárlási kapacitás is emelkedett 2014-ben. „Az elmúlt három esztendőben első ízben végre tényleg az üzleti bizalom vezérelte a globális felvásárlási piacot 2014 második felében” – mondja Leif Zierz, a KPMG globális tranzakciós igazgatója. Az elmúlt hat hónapban a lezárt tranzakciók száma és értéke is növekedést mutatott, így az év egészét tekintve is pozitív esztendőt zárt a felvásárlási piac. A lezárt ügyletek száma a 2013-as 28 ezer 700-ról 29 ezer 500-ra emelkedett, az üzletek értéke 2,09 billió dollárról 2,45 billió dollárra ugrott. Az egy évre előretekintő mutató globálisan 7 százalékkal nőhet az év folyamán, a legnagyobb vállalatok ugyanis évek óta leépítik adósságukat, és készpénzt halmoznak fel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában