Helyi közélet

2015.01.20. 08:00

Vádemelés a reptéri lőszeres ügyben

Debrecen - A Debreceni Nemzetközi Repülőtéren egy román férfi pénztárcájában lőszert találtak a rendőrök. A nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be az eljárást a gyanúsítottal szemben.

Debrecen - A Debreceni Nemzetközi Repülőtéren egy román férfi pénztárcájában lőszert találtak a rendőrök. A nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be az eljárást a gyanúsítottal szemben.A nyomozás adatai szerint 2014. november 8-án 11 óra 5 perckor utasbiztonsági ellenőrzés alá vontak a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai egy beszállásra jelentkező 22 éves férfit a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren. A rendőrök a férfi pénztárcájában egy lőszert találtak, melynek tartására, Magyarország területére történő behozatalára és az országból való kivitelére nem rendelkezett engedéllyel.

A rendőrök a lőszert lefoglalták, a férfit pedig elfogták és a városi rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a román állampolgárt, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte. A gyanúsított vallomásában elmondta, hogy a lőszert körülbelül két éve találta Romániában és azt kabalaként tartotta mindig magánál.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a vele szemben lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi fegyverszakértő bevonásával – folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- police.hu -


Debrecen - A Debreceni Repülőtéren utasbiztonsági ellenőrzés alá vontak a rendőrök november 8-án egy beszállásra jelentkező 22 éves román férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában