Helyi közélet

2015.01.14. 15:06

MSZP: létszámleépítés a vasárnapi bezárás miatt

Debrecen – Miközben a Fideszhez lojális média attól hangos, hogy milyen jók a foglalkoztatási adatok, addig mi egészen mást tapasztalunk – jelentette ki az MSZP debreceni elnöke.

Debrecen – Miközben a Fideszhez lojális média attól hangos, hogy milyen jók a foglalkoztatási adatok, addig mi egészen mást tapasztalunk – jelentette ki az MSZP debreceni elnöke. Rónai György erről annak kapcsán beszélt, hogy a Tesco bejelentette: a vasárnapi boltbezárás és a megemelt adók miatt becsukja hajdúböszörményi és püspökladányi áruházait, melynek következtében csaknem 140 munkahely szűnik meg. Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő ehhez azt tette hozzá, hogy a berettyóújfalui Tescoból is dolgozókat fognak elküldeni.

A Fidesz honatyája, dr. Pósán László ezzel szemben úgy vélte, hogy a Tesco néhány üzletének bezárása nem hazai adó, vagy gazdaságpolitikai döntés következménye, hanem a cégóriás belső problémáiból adódó fejlemény. Angliában a cég vezetésével szemben komoly gazdasági visszaélésekkel kapcsolatos büntetőjogi aggályok fogalmazódtak meg. Európában máshol is bezárnak Tesco üzletek, egyedül a hazai baloldal akarja ezt is a polgári kormány számlájára írni.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában