Helyi közélet

2015.01.21. 10:27

Kovács Erzsinek állítanak emléket

Debrecen - A <em>Tűzpiros virág</em> című műsorban február 1-jén többek között Aradszky László is fellép.

Debrecen - A Tűzpiros virág című műsorban február 1-jén többek között Aradszky László is fellép.Méltó emléket állít a könnyűzene feledhetetlen énekesnőjének a jövő hét vasárnapi gálaműsor, melynek zenei szerkesztője Kovács Erzsi jó barátja, Siliga Miklós lesz.

– Több mint húsz éve Erzsi férje, Kékesi János, a kiváló zongorista végleg külföldön vállalt munkát. Előtte eljött hozzám és azt mondta: „Rád hagyom Erzsit, vigyázz rá!” – persze szakmailag, barátilag értette. Örömmel vállaltam, hiszen mindig tiszteltem, szerettem a hangját, a színpadi megjelenését. Egy igazi sztár, egy legenda volt, megérdemli, hogy méltóképp emlékezzünk meg róla, ezért kitaláltam egy rendhagyó műsort, melyet úgy rendezünk, mintha Erzsi az előadás alatt végig ott lenne velünk.

A gálán elhangzó dalok Kovács Erzsivel fognak kezdődni, majd élőben a hasonló hangú énekesek folytatják, de lesz olyan is, amikor duettet énekelnek a színpadon az énekesek Kovács Erzsi hangjával.

– Ezt a megható, magasztos megoldást még annak idején Erzsi műsorában Németh Lehellel rendeztük meg. Erzsi nagyon szerette a közönséget, és a közönség is őt, sokszor állva ünnepelték. Mindig nagyon elegáns volt, imádta a színpadot, hiszen az éltette. Számtalan művész barátja volt, akik közül most hármat kértem fel. Aradszky Lacit, Tilinger Attilát, akit gyermekeként szeretett és öt évig élt a házában, és Orosz ­Nelly is Erzsi közvetlen barátai közé tartozott, sokat léptek fel együtt. Remélem, hogy sikerül megvalósítani ezt az igen sok munkát igénylő műsort, amikor is együtt leszünk mindnyájan, Erzsi az égben, mi meg itt a földön. Két sikeres műsoron voltam Debrecenben, a Lovardát nagyon megfelelőnek helynek tartom, és felhívtam Balogh Imre barátomat, aki első szóra felvállalta a szervezést, amiért köszönettel tartozom neki, bizonyára telt házas, sikeres műsor lesz ez.

A február 1-jén 16 órakor kezdődő gálára belépőjegyek kaphatók a Napló-székházban (engedményesen), az Ortopédcipő-boltban a Halköz üzletházban 1500, 2300, 2700 és 3000 Ft-os árakon. Jegyértékesítés és további információk a rendezőnél: 06-30/6342-844 , 06-52/710-038 (este).

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában