Helyi közélet

2015.01.30. 12:42

Jegyzet: Zongorázó delfinek

<em>Amikor talán már sokan azt hittük, a hazai televíziók elfelejtették, miként kell hírműsort készíteni, onnan érkezett a bizonyság arra, hogy ez tévedés, ahonnan a legkevésbé várta az ember: a népszerű RTL Klub talált vissza a műfaj alapjaihoz.</em> Szabó Zsolt László jegyzete.

Amikor talán már sokan azt hittük, a hazai televíziók elfelejtették, miként kell hírműsort készíteni, onnan érkezett a bizonyság arra, hogy ez tévedés, ahonnan a legkevésbé várta az ember: a népszerű RTL Klub talált vissza a műfaj alapjaihoz. Szabó Zsolt László jegyzete.

Egy csapásra eltűntek a csatorna hírműsorából az uszonyaikkal zongorázó delfinekről szóló jelentések, miután tavaly júniusban elfogadta az ország­gyűlés a reklámadóról szóló törvényt. A kormánykritikus hangnem révén olyanokhoz jutottak el a belpolitikai-közéleti beszámolók, akikhez a bulvárhíradók térnyerése óta sohasem. Érthetően fájt a kormánypárt(ok)nak, hogy estéről estére valamelyik politikus ügyeit cincálták. Néhányan (például Deutsch Tamás, Lázár János) keményen ostorozták nyilatkozataikban a társaságot. Hogy a politikusok ügyeiről szóló értesülések fogytak el (szerintem aligha), vagy pedig a kormány unt rá az RTL híreire, nem tudni, de egymástól független, ám egybehangzó sajtóértesülések szerint az RTL-csoport több ízben tárgyalt a kormány képviselőivel a reklámadóról. Hogy mire jutottak, biztosan lehet majd látni. Mindenesetre a mozgalmas közéletet, az átláthatóságot és a demokráciát nem a delfinek szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában