Helyi közélet

2015.01.16. 19:51

Együttműködés a fiatalok védelméért

Berettyóújfalu - Konferenciával zárta közös pályázatát Berettyóújfaluban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és az AVP Hungary Közhasznú Egyesület.

Berettyóújfalu - Konferenciával zárta közös pályázatát Berettyóújfaluban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és az AVP Hungary Közhasznú Egyesület.

Többek között a fiatalkori bűnözés és áldozattá válás, a kábítószer-fogyasztás és az iskolai erőszak megelőzése volt a célja annak a TÁMOP-pályázatnak, amelynek megvalósítása érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és az AVP Hungary Közhasznú Egyesület együttműködött. A „Nyitott szem, nyitott szív” című pályázat záró rendezvénye 2015. január 16-án volt Berettyóújfaluban, a helyi Művelődési Házban.

A programzáró konferencián gyermekvédelmi szakemberek, pedagógusok, polgárőrök és kormányhivatalok munkatársai vettek részt.

A mintegy félszáz résztvevőnek Dr. Juhász Zoltán r. alezredes, megyei bűnmegelőzési osztályvezető tartott előadást a társadalmi bűnmegelőzés jelentőségéről. Az alezredes felhívta a figyelmet arra, hogy a bűnmegelőzés csak ilyen jellegű társadalmi összefogással lehet igazán hatékony.

Dr. Tóth Ferenc r. alezredes, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vezetője tájékoztatta a jelenlévőket a helyi általános iskolában tartott bűnmegelőzési előadások, bűnmegelőzési napok tapasztalatairól, a pályaválasztás előtt álló fiatalok rendőri pályára orientálása érdekében tartott bemutatókról.

A programban résztvevők közös munkájuktól azonnal felmutatható eredményeket nem várnak, azonban a fiataloknak olyan ismereteket adtak át, melyek hosszabb távon ahhoz vezetnek, hogy kevesebb fiatalkorú fog bűncselekményt elkövetni, illetve annak áldozatává esni. A felek továbbra is fontosnak tartják, hogy a jövőben is keressék azokat a lehetőségeket, melyekkel a korosztály védelme érdekében együttműködhetnek.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában