Helyi közélet

2014.12.10. 15:29

Rock and roll a Bodeni-tó partján

Schaffhausen, Debrecen - Sorozatos fellépések – köztük külföldiek is – színesítik a Kenguru Tánc SE életét.

Schaffhausen, Debrecen - Sorozatos fellépések – köztük külföldiek is – színesítik a Kenguru Tánc SE életét.

A svájci Schaffhausenben, a Bodeni-tó partján járt nemrégiben a debreceni Kenguru Tánc SE az ott megrendezett serdülők és juniorok világbajnokságán. A versenyen 15 ország közel 50 párosa vett részt. Országonként maximum 3 páros indulhatott a megmérettetésen, ahol a Lénárt János–Ács Vivien páros serdülő kategóriában éppen hogy lemaradt a középdöntőtől, így a 16. helyen végzett. Nekik ez volt az első Világbajnoki szereplésük.

A svájci versenyre egy héttel már a lengyelországi Zielona Gora városában versenyeztek a debreceniek. A Formációs Világkupán a debreceni Szob-rock csapata ott a 7. helyen végzett. Nekik is ez volt az első ilyen nagy megmérettetésük.

Dobálják a lányokat

– Svájcban a világ legjobbjainak mezőnyében kellet bizonyítani, és ez nem kis feladatnak számított főleg úgy, hogy a fiúnk sérüléssel bajlódott – mondta a versenyeket követően Szarvas Ferenc, a debreceni egyesület vezető edzője. – Minden kör után elég sokat kellett pihentetni a lábát, és a terheléssel is vigyáznunk kellett. Ehhez képest meg voltam elégedve a teljesítményükkel.

A lengyelországi versenyre kolléganője, Holecska Anita vitte a versenyzőket, aki egyben edzőjük is. Nagyon jól jöttek az eredmények a körök után. Az új szabály szerint a döntőbe csak 6 csapat kerülhetett, így egy kicsit letörtek a lányok, hogy minimális pontszámmal maradtak le a döntőről.

Ezen a versenyen volt az akrobatikus rock and roll leglátványosabb kategóriája az „A” osztály is, ahol 4-6 méter magasra dobják a fiúk a lányokat, és különböző nehézségű akrobatikákat hajtanak végre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában