Helyi közélet

2014.12.30. 13:39

Lángoló Csigák a főtéren

Hajdú-Bihar - Szilveszter környékén a tömegközlekedési menetrendek is megkavarodnak kissé.

Hajdú-Bihar - Szilveszter környékén a tömegközlekedési menetrendek is megkavarodnak kissé.

A vonatok december 31-én pénteki, január 1-jén szombati, 2-án és 3-án ünnepnapi menetrend szerint járnak. A Hajdú-Volán szerdán a tanszünetes munkanap, a hét utolsó munkanapja, 1-3-ig a munkaszüneti nap menetrendje alapján közlekedteti buszait. A megyeszékhelyen parkolásért az év utolsó napján munkanapnak, elsején ünnepnapnak, míg 2-án és 3-án szombati napnak megfelelő a díjfizetési kötelezettség. Szerdán a villamosok, trolibuszok, autóbuszok szabadnapra érvényes, míg elsejétől 4-vel bezárólag vasárnapi, munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek (néhány járat ettől eltér).

Szilveszter éjszakáján Debrecenben a Kossuth téri rendezvény miatt a 20 órától a Szent Anna utca és a Kálvin tér között a villamos-közlekedés szünetel, az 1-es és a 2-es villamosok is két szakaszban (a Nagyállomástól a Szent Anna utcáig, és a Kálvin tértől az egyetemig, illetve a Doberdó utcáig) járnak. A Nagyállomás - Debreceni Hittudományi Egyetem - Nagyállomás útvonalon villamospótló autóbuszokat közlekedtetnek. A pezsgődurrogás után néhány éjszakai járat is indul: az 1-es villamos a Nagyállomásról 0 óra 40-kor, illetve a 2-es 0 óra 30-kor; mindkettő végigmegy a teljes vonalon. A 18Y, 25, 35, 36,47Y jelzésű busz vonalán szintén indulnak éjszakai járatok.

A cívisvárosban december 31-én éjjel a főtéren forralt borral, a Lángoló Csigák Tűzzsonglőr Csapattal, a Feeling és a Fantasy Táncstúdiók táncosaival búcsúztathatják az óévet a szórakozni vágyók. Ezúttal nélkülözniük kell a polgármester társaságát, de Dj Sunny retro válogatása, a „Debrecen Hangja” tehetségkutató verseny előző évi felfedezettjei, továbbá tűzijáték és hajnalig tartó utcabál kárpótolhatja a debrecenieket.

Aki a szabadban tölti az éjszakát, öltözzön melegen: mínusz 10 fokos lehűlés várható!

HBN


Hajdú-Bihar - Háromezerért a kedvenc étkünk, tizenezerért már válogathatunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában