Helyi közélet

2014.12.16. 14:29

Kolindálni jöttek a testvértelepülésről

Pocsaj - Már hagyománnyá vált, hogy karácsony előtt a román népi kultúrát és vallásosság egyik szép szeletét bemutató különleges eseményre kerül sor, a karácsonyi kolindálásra, amelyet a települési és a Román Nemzetiségi Önkormányzat ezúttal is közösen szervezett.

Pocsaj - Már hagyománnyá vált, hogy karácsony előtt a román népi kultúrát és vallásosság egyik szép szeletét bemutató különleges eseményre kerül sor, a karácsonyi kolindálásra, amelyet a települési és a Román Nemzetiségi Önkormányzat ezúttal is közösen szervezett. A kolindálás – magyar megfelelője a kántálás – énekeinek vallásos tartalmuk van.

December 12-én, pénteken este a görögkatolikus templomban adta elő műsorát a Tomestiből érkezett táncos csoport. A Kikelet és a Mesevár Óvoda gyermekei, valamint a helyi nyugdíjas klub tagjai is felléptek. A műsorok végeztével dobpergés kíséretében végigvonult az utcán a román tánccsoport és kísérőik az ebédlőig, ahol vacsorával várták őket a szervezők.

HBN–NKM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában