Helyi közélet

2014.12.12. 09:14

Déli menekültáradat

Debrecen - Huszonötezer illegális határátlépőről beszélt a csongrádi rendőrség szóvivője.

Debrecen - Huszonötezer illegális határátlépőről beszélt a csongrádi rendőrség szóvivője.Bár a hajdú-bihari rendőrkapitányságon kérésünkre nem tudtak pontos adatokkal szolgálni, az ismert, hogy napi hírközléseikben gyakran beszámolnak határsértők elfogásáról. Egyes becslések szerint az országba naponta több ezer illegális migráns érkezik, a megyék közül az egyik „legfertőzöttebb” Csongrád. Az ottani rendőr-főkapitányság szóvivője a távirati irodát arról tájékoztatta a napokban, hogy míg tavaly 17 ezer 475 felnőtt határsértőt fogtak el, addig az idén november végéig 25 ezer 476, a határt illegálisan átlépő embert tartóztattak fel. Közülük 3421-en gyermekkorúak voltak. Mórahalom és Röszke térségében november utolsó hétvégéjén 912-en lépték át a zöldhatárt!

E menekültáradattal érkezők jelentős része a debreceni, a vámosszabadi vagy a bicskei befogadó állomásra kerül.

Nem csoda hát, ha újra a tavalyi 1200-as csúcslétszám felé araszol a cívisvárosi intézmény. Jelenleg 820-an élnek a Sámsoni úti táborban, főképp koszovói és afgán menekültek, akik közül többen a helyiek zaklatásától sem riadnak vissza.

Erről szóló cikkünket hamarosan olvashatják!

HBN-SZFÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában