Helyi közélet

2014.11.06. 08:34

Százak élete múlik rajtuk

Debrecen - Azokért dolgoznak, akiktől mások elfordulnak, s akkor is, amikor a többség békésen alszik.

Debrecen - Azokért dolgoznak, akiktől mások elfordulnak, s akkor is, amikor a többség békésen alszik.Éjjel, fagyban, a belvárosban vagy akár Debrecen külterületein százak élete múlik azon, megérkezik-e a teajárat, meghúzhatják-e magukat valamelyik melegedőben. Hogy nincs telente tucatnyi hír fagyhalálokról, az nagyrészt a hajléktalanokat ellátó ReFoMix NKft. dolgozóin múlik.

Most szerencsére enyhe az idő, ennek ellenére november elseje óta felkészülten várják a krízisidőszakot – tudtuk meg Szemerédy Zsolt ügyvezetőtől. – A teajárat száz adag forró itallal, szendvicsekkel, takarókkal indul útnak mindennap, s főképp azokat keresik, akik más formában elutasítják a segítséget. Mintegy hetvenen élnek erdőkben, romos házakban. A nappali és éjszakai melegedőink csúcsra járnak, közel 370 férőhelyünk van, s idén is üzemelnek a fűtött, komfortos konténerek, ahogy az egészségügyi szolgálatunk is éjjel-nappal nyitva áll a Dobozi utcán – sorolta, s ezúton is arra kérte a debrecenieket, ha bajba jutott embert látnak, hívják a ReFoMix nonstop, hétvégén is működő ügyeleti számát: 06-30-206-1377. Mindennek ellenére sajnos, így is vannak olyanok, akiken nem tudnak segíteni.

HBN-SZFÁ


Szóljon hozzá Facebookon!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában