Helyi közélet

2014.11.12. 12:20

Rendőri látogatás a tanyákon

Hajdú-Bihar - Érdeklődve fogadták a tanyán élő idősek a rendőri látogatókat.

Hajdú-Bihar - Érdeklődve fogadták a tanyán élő idősek a rendőri látogatókat.A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának rendőrei 2014. november 11-én délelőtt a Debrecen környéki tanyák idős lakóit keresték fel közösen a Debreceni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Kertség-Újkerti Rendőrőrse járőreivel és Biztosítási- és Szakszolgálati Alosztályának lovasjárőreivel, hogy beszélgessenek velük azokról a veszélyekről, melyek érhetik őket.

A rendőrök elmondták, hogyan kell a veszélyhelyzeteket kezelni, hogyan lehet ellenük védekezni, illetve honnan és hogyan kell ilyen helyzetben az egyedül élő időseknek segítséget kérniük. Megfogalmazták, hogy a biztonság nagyon sok esetben nem pénz, hanem kellő óvatosság, odafigyelés kérdése.

A rendőrök a felkeresett tanyák lakóinak átadtak egy olyan - hasznos tanácsokat tartalmazó – kiadványt is, mely az önvédelmi reflexeik kialakításában nagy segítségükre lehet.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában