Helyi közélet

2014.11.17. 14:03

"Összehozták" a szociális terület dolgozóit

Hajdúböszörmény - Szolgáltatásbővítést terveznek, amihez nem előnyös a négy telephely.

Hajdúböszörmény - Szolgáltatásbővítést terveznek, amihez nem előnyös a négy telephely.

A hajdúböszörményi Szociális Szolgáltatási Központ új székhelyének bemutatására várták az érdeklődőket a II. Rákóczi Ferenc utca 42. szám alá hétfőn.

Kilencféle szolgáltatást végeznek négy helyen jelenleg: máshol van a családsegítő központ, a gyermekjóléti szolgálat, az értelmi fogyatékosok nappali ellátását nyújtó hely, az étkeztetés, a házi segítségnyújtás, a tanyagondnoki szolgálat és a szenvedélybetegek találkozóhelye. Egy beruházás azonban most megoldja ezt a problémát.

Kevesebb járkálás

- Régi, korszerűtlen, nem energiatakarékos, szűk épületekben dolgoztak eddig a munkatársaink, de a legnagyobb probléma az volt, hogy az ügyfeleinket három helyre küldtük tovább - fogalmazott Töviskes Mária Magdolna, a Szociális Szolgáltatási Központ vezetője. A központ valamennyi egysége - egy kivétellel - decemberben egy 25 éves volt iskolaépületbe költözik be, amely félig (500 négyzetméter) marad iskolai főzőkonyha és étkezde, a másik felében pedig a fent felsorolt szolgáltatások kapnak helyet.

- Így egy székhelyünk és egy telephelyünk marad, hiszen az idősek nappali ellátását biztosító épületünk, amely szintén a Rákóczi utcában van, nem költözik, de minden más így már egy helyen lesz megtalálható - mondta az intézményvezető hozzátéve, ezáltal bővíthetik szolgáltatásaikat, amelyre nagy az igény.

A szeptembertől november végéig tartó felújítást az önkormányzat finanszírozta. A 6 termes egykori iskolában irodákat alakítottak ki, ajtókat és burkolatot cseréltek. Így már együtt, de az egyes egységeket mégis elkülönülve találják meg az ügyfelek jövőre.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában