Helyi közélet

2014.11.22. 08:26

Nézőpont: Öngyógyítás

<em>Ember küzdj és bízva bízzál – örök érvényűek Madách szavai, még akkor is, ha olykor tragédiának éljük meg az emberi életet. Az örök közhely, hogy van jobb és rosszabb lét, nehezen felfogható, de mindenképpen elfogadható</em>. Barak Beáta írása.

Ember küzdj és bízva bízzál – örök érvényűek Madách szavai, még akkor is, ha olykor tragédiának éljük meg az emberi életet. Az örök közhely, hogy van jobb és rosszabb lét, nehezen felfogható, de mindenképpen elfogadható. Barak Beáta írása.

Szinte minden mosoly mögött rejtőzik egy fájó seb, egy leesett és összetört váza, amely megbocsátható, de ugyanúgy többé már sohasem összeilleszthető. Mégis, akkor növünk fel igazán, ha képesek vagyunk hálát adni azért, amink van, és jóban vagyunk magunkkal. Manapság nagyon sokan megkísérlik lelkünk gyógyítását, hiszen tragédiák, betegségek, félelmek, s velük a kilátástalanság érzése költözött a szívünkbe. Szakemberek, bloggerek, „szabadon ébredők”, a tudás fáját megmutatni óhajtók kötik le figyelmünket, de mindezekből leginkább azt szűrjük csak le, hogy a döntés rajtunk áll. Egy betegség például, amelyből van remény a kilábalásra, elveheti-e az önmagunkba vetett hitet?; egy nem egészen kerek, olykor hibákkal kikövezett élet már nem javítható meg? Bízni és akarni kell...


Debrecen - Az emlődaganatos hölgyek egyik legnagyobb próbatétele a haj elvesztése.


Debrecen - Ma már a 20-30-as korosztályt is veszélyezteti a betegség.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában