Helyi közélet

2014.11.12. 13:24

Legyen debreceni az Aranyanyu!

Debrecen - Olvasóinak szavazatain is múlik, sikerül-e elnyerniük a díjak egyikét.

Debrecen - Olvasóinak szavazatain is múlik, sikerül-e elnyerniük a díjak egyikét.Szívvel-lélekkel végzett, példaértékű munkáért ítélik oda az Aranyanyu-díjat már negyedik éve. Az kerülhet a jelöltek közé, akiről valaki egy történetben leírja, miért tartja érdemesnek az elismerésre. Három kategóriában – orvos, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó – ítélnek oda díjat, amit 2011-ben Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt. alapított. Az elismerést olyan nők kaphatják, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük.

Idén a csaknem 400 jelölésből 12 döntőst választottak ki. A zsűri mindhárom kategóriában megnevez egy-egy Arany­anyut, a közönségdíjasokra pedig interneten és mobilon lehet leadni a voksokat. A szavazás november 16-ig tart. A közönség a november 20-i gálán tudja meg, ki lesz 2014-ben a zsűri és a közönség 3-3 díjazottja. (Az elismeréssel személyenként 200 ezer forint pénzjutalom is jár.)

Debrecenből két jelölt is van a döntősök között. Egyikük – az orvos kategóriában – dr. Mailáth Mónika pszichiáter, gyerekpszichiáter, onkopszichiáter. Főként rákbetegséggel küzdőknek segít feldolgozni traumájukat és megtalálni teljességüket a betegség ellenére is. Karizmatikus személyisége, pozitív kisugárzása páciensei szerint önmagában is gyógyítóan hat – olvasható róla az arany­anyu.hu oldalon.

Az egészségügyi dolgozók kategória debreceni jelöltje Zádor Attiláné. Ő a Kenézy Kórház tüdőgondozó intézetében asztmanővér, calmette védőnő. Gyerekei iskolájában tizenegy éve végez aktív önkéntes munkát. Amikor megtudta, hogy az iskolába járó Csire Zsuzsi szívtranszplantáción esett át, jótékonysági bált és árverést szervezett, hogy a befolyt összeggel támogassa a kislányt és az őt egyedül nevelő édesanyját. (A történetükről mi is közöltünk cikket.)

HBN


Elindult a szavazás az idei Aranyanyu Díjra, amely az oktatásban és az egészségügyben dolgozó nők munkáját hivatott elismerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában