Helyi közélet

2014.11.03. 10:16

Húszéveseké a világ!

Debrecen - Ma este lép színpadra a Kölcsey Pódiumteremben a 20 éve alakult Cotton Club Singers.

Debrecen - Ma este lép színpadra a Kölcsey Pódiumteremben a 20 éve alakult Cotton Club Singers.Öt éve nem láthatta-hallhatta élőben a közönség Magyarország egyik legnépszerűbb, legnívósabb énekegyüttesét, hiszen öt éve feloszlott a zenekar. De a folyamatos külső és belső igény, a közönség és a tagok részéről egy nagyszabású jubileumi koncertsorozatot eredményezett, melynek hétfő esti állomása a cívisváros színpada. Fellép a zenekar négy legmeghatározóbb énekese: Kozma Orsolya, Szűcs Gabriella, Fehér Gábor és László Boldizsár. Veszprém után Debrecen, aztán Kecskemét, Békéscsaba, Győr, Szeged, s végül Budapest a turné helyszínei, s műsorukban fennállásuk 15 évét mutatják be a legnagyobb slágereiket előadva 7 tagú zenekaruk kíséretében.

László Boldizsárt, a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatának tagját faggattuk a Cotton Club Singers óta eltelt időről, hivatásról, szerelemről.

Mennyire változott meg az életed az elmúlt öt évben?

László Boldizsár: Az énektanárom fogalmazta meg azt, hogy gyökeresen megváltozik az életed, ha operaénekes akarsz lenni. Az első mesterem, énektanárom Sík Olga volt, ő ígértette meg velem, hogy operaénekes leszek. A hangom megvolt hozzá, de még érnie kellett. A musical, az operett jó iskola volt, de az opera más fizikumot és tartást kíván. A Cotton Club Singers tizenöt éve alatt folyamatosan énektanárhoz jártam, végig képeztem a hangom. Nem bánom, hogy nem huszonévesen kerültem az opera színpadára, úgy érzem, meg kell arra érni, hogy technikailag és emberileg is teljeset nyújtson az énekes.

A változás a magánéletedet is érintette?

László Boldizsár: A gyökeres változáshoz hozzátartozott egy válás is. Hosszú, nagyon hosszú idő alatt ment végbe, mert nem szeretek bezárni ajtókat magam mögött. Amint kimondták a válást, minden elrendeződött. A volt feleségemmel normális maradt a kapcsolatom, s lá­nyom is elfogadta, harmónia alakult ki körülöttem.

Színpadra komponált, különleges lánykérés következett.

László Boldizsár: Szerettem volna igazán emlékezetessé tenni páromnak, Helgának azt a pillanatot. Ő is operaénekes, s tavaly a karácsony előtti utolsó próbájára meg­szerveztük, hogy becsempésznek engem a színpadra. Miskolcon játszotta Zerlinát, s a rendező beköttette a szemét, én helyet cseréltem a Don Giovannit éneklő kollégámmal és a gyűrűvel letér­deltem Helga elé. A kendőt leoldották a szeméről. Annyira meglepődött, hogy hirtelen azt sem tudta, mi történik, és folytatta az éneklést. Még egyszer meg kellett kérdeznem, hogy hozzám jön-e feleségül, mire igent mondott. Idén augusztusban házasodtunk össze, s jövőre tervbe vettük a babát is. Nekem öt évvel ezelőtt, a 40. születésnapomon villant be egy kép, ami aztán befészkelte magát a fejembe, hogy lesz még egy gyermekem.

Milyen műsorral érkeztek a Cotton Club Singers alapításának jubileumára?

László Boldizsár: Debrecenbe különösen készülünk, hiszen nagyon régen nem álltunk színpadra a cívisvárosban, például nem énekeltünk még a Kölcsey Központban. A debreceni közönség zeneszerető, fogékony, egyből befogadó, szép emlékeink vannak róluk. A műsorunkban hallhatják a Sinatra, az Ó Budapest, az Abba-Jazz, a Hofimánia lemezeink slágereit, s persze a csapat első sikerét a Négy Gengszter dalait.

HBN – Kovács Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában