Helyi közélet

2014.11.25. 18:19

Egészségesen mindenkor

Debrecen - Az egyetem Hallgatói Önkormányzatának Egészségügyi Bizottsága november 24-27. között ötödik alkalommal rendezi meg az Egészség Expót.

Debrecen - Az egyetem Hallgatói Önkormányzatának Egészségügyi Bizottsága november 24-27. között ötödik alkalommal rendezi meg az Egészség Expót.

A négynapos rendezvénysorozat állomásai között szerepel a Böszörményi úti Campus Aulája, a Főépület Díszudvara, a Műszaki Kar Aulája és az Informatikai Kar épületnek első emelete is. Az érdeklődők testtömeg index (BMI) mérésen is részt vehetnek, melyről általában nem sokat tudnak a hallgatók, pedig egyre fontosabb szerepe van a hétköznapokban.

A felmerülő kérdésekre dietetikus szakemberek válaszolnak. Vannak olyan standok, amelyek teljes kiőrlésű termékekkel, élelmiszerekkel, sajt- és meleg étel kóstolóval, salátákkal várják a látogatókat.

A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ csapata pedig kötetlen beszélgetés keretein belül segít, és tanácsot ad a rossz szokások - többek között a stressz-evés és a testképzavarok - felismeréséhez és leküzdéséhez.

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet is felfigyelt a programra, így ebben az évben saját standdal és interaktív játékokkal képviselteti magát az Egészség Expón.

- Megpróbáltunk minden témát érinteni, ami az egészséges táplálkozás kapcsán felmerülhet a hallgatókban. Az érdeklődők tanácsokat kaphatnak arról, hogyan változtathatnak az étrendjükön, életmódjukon. Ezeken túl fogászati szűréssel is vártuk őket - mondta el Bíró Bernadett, a bizottság elnöke.

A bizottság az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete által szervezett csokoládégyűjtéshez, így a felsorolt helyszíneken lehetőség nyílik jótékonysági csoki-adományozásra is.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában